Designer in de kijker: Le Corbusier

24.02.2024

Le Corbusier (1887, Zwitserland - 1965, Frankrijk)

Le Corbusier, geboren als Charles-Édouard Jeanneret-Gris, was een invloedrijke Zwitsers-Franse architect, ontwerper en schilder. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van de moderne architectuur. Zijn werk wordt gekenmerkt door strakke geometrische vormen, het gebruik van beton en glas, en een focus op functionaliteit en efficiëntie. Enkele van zijn bekendste werken zijn de Villa Savoye, het Unité d'Habitation in Marseille en de kapel van Notre-Dame-du-Haut in Ronchamp. Le Corbusier's ideeën en ontwerpen hebben een blijvende invloed gehad op de architectuur en stedenbouw over de hele wereld.

Naast zijn bijdragen aan de architectuur, staat Le Corbusier ook bekend om zijn invloedrijke werk op het gebied van meubelontwerp. Hij geloofde sterk in het concept van "l'art décoratif d'aujourd'hui" (het decoratieve kunst van vandaag) en streefde naar het creëren van functionele, comfortabele en esthetisch aantrekkelijke meubelstukken die de moderne levensstijl weerspiegelden.

Een van zijn meest iconische creaties is de LC-serie, ontworpen in samenwerking met zijn neef Pierre Jeanneret en de ontwerpster Charlotte Perriand. Deze serie omvat onder andere de LC2- en LC3-fauteuils, gekenmerkt door hun strakke lijnen, het gebruik van verchroomd staal en lederen bekleding.

De ontwerpen van Le Corbusier worden uitgebracht door Cassina en zijn te verkrijgen bij deDirekteurswoning!


Lees meer

foto voor de blog post Nieuwe collectie

Nieuwe collectie

02.11.2023

foto voor de blog post Arflex - Nieuw in showroom

Arflex - Nieuw in showroom

02.11.2023

foto voor de blog post Cassina - 50 years of maestri

Cassina - 50 years of maestri

02.11.2023

Showroom

Site Dok Noord
Jacob Obrechtstraat 44
GPS Sassevaarstraat 44
9000 Gent (route
info@dedirekteurswoning.be
+32 9 225 24 48

Openingsuren

Dinsdag t/m zaterdag: 10u-18u
Maandag en zondag gesloten

Jaarlijks verlof 2024: 
Onze showroom is gesloten op 16 & 17 augustus

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuwsberichten.